Meer weten

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Heb je vragen of wil je meer over het geloof te weten komen, neem dan een kijkje op deze pagina.

Heb je vragen of wil je napraten?

Heb je vragen over de dienst kan je ons altijd een mail sturen met je vraag en nemen we contact op met je. Je kan een mail sturen naar info@tentdienstaalsmeer.nl

God

Waar kom je vandaan? Wat is het doel van het leven? Is er leven na de dood? Dit zijn de grote levensvragen. Veel mensen geloven dat er meer is tussen hemel en aarde. Ze gaan ervan uit dat er iets is, een hogere macht, een geesteswereld. Ons bestaan is niet toevallig. Wij geloven dat er een God is, die hemel en aarde gemaakt heeft. Bewust heeft Hij gekozen om de mens te creëren. Hij heeft een plan met de wereld. Hij heeft een bedoeling met jou en mij. Hij heeft jouw leven gewild.

Relatie

We geloven in een persoonlijke God. Een God die een relatie met ons wil hebben. Verbonden wil zijn. Het is niet voor niets, dat we God Vader mogen noemen. Hij is Onze Vader, wij zijn Zijn kinderen. Helaas is deze relatie beschadigd door de gebrokenheid in de schepping. Zonde! Hoe wordt dit opgelost?

Jezus

Met het kerstfeest vieren we dat God zelf naar de wereld in nood is gekomen. Als mens: Jezus Christus. Jezus zegt: wie Mij heeft gezien, heeft de Vader gezien. Dus door Jezus te leren kennen, ontdekken we steeds meer wie en vooral hoe God is. God is liefde. Jezus ziet mensen werkelijk staan. Hij veroordeelt onze misstappen niet. Bewogen geneest Hij zieken. Liefdevol spreekt Hij verslagen mensen moed in. Uit liefde geeft Jezus Zijn leven aan het kruis. Hij is daar verlosser! Verlosser van de zonde. Iedereen die in Hem gelooft zal voor altijd leven. De verbroken relatie tussen de Vader en Zijn kinderen is door Jezus helemaal hersteld!

Bijbel

Hoe weten we dit allemaal? Goede vraag. Het antwoord is dat mensen eeuwenlang hun levensverhalen met God hebben opgeschreven. Verhalen van bijvoorbeeld Noach, Gods volk Israël en de eerste christenen. Zo is de Bijbel ontstaan. Een boek vol echte verhalen over romantiek en oorlog, vreugde en pijn, hoop en wanhoop. De bijbel is echter meer dan een geschiedenisboek. Wanneer je er in leest ontdek je dat God zelf aan het woord is. Verder is de Bijbel opmerkelijk actueel als het gaat over relaties, milieu, psychische klachten en de grote levensvragen. De Bijbelverhalen wijzen uiteindelijk naar een hoopvolle toekomst. Een toekomst samen met God in een nieuwe wereld.

Bidden

Nu al wil God met je verbonden zijn. Persoonlijk contact! Spreken met God noemen we bidden. Eenvoudiger kunnen we het niet zeggen. In je gebed mag je alles delen met God. Ben je verdrietig, vertel het Hem en Hij kan je troosten. Ben je boos, Hij kan je vrede geven. Ben je vermoeid, Hij geeft rust en kracht. Ben je blij, deel Hem in je dankbaarheid. Alles wat jouw hart raakt, raakt het hart van de Vader. Maar denk je, is geloof alleen maar iets tussen mij en God?

Gemeente

Geloven doen we samen. Een groep van gelovigen vormen samen een gemeente. Op zondag komen we bij elkaar in een kerkgebouw of een andere ontmoetingsruimte. Meestal wordt er gezongen, gebeden en is er Bijbelsonderwijs. Doordeweeks zijn er talloze activiteiten voor alle generaties. Meer weten?Bezoek eens een kerk in de buurt! Kom proeven wat geloof is. Jij bent meer dan welkom!